Nešyla radiatoriai ar grindys: ką daryti ?

radiatorius

Prasidėjus šildymo sezonui dažna problema tampa nešylantys ar šylantys netolygiai radiatoriai ar grindys. Dažnu atveju to kaltininkas yra oras susikaupęs šildymo sistemoje. Jei pašalinti orą iš radiatorių nesunkiai sugebėsite ir patys, tereikia turėti raktelį skirtą atsukti nuorintoją, tai kokybiškai nuorinti grindis, kad jos šiltų tolygiai, reiktų su specialiai tam skirtu siurbliu ir be specialistų pagalbos neišsiversite. Šiame straipsnyje aptarsiu simptomus ir priežastis bei sprendimo būdus susijusius su šildymo sistemos kokybišku funkcionavimu.                                                                                                        

Nešyla radiatoriai

Pagrindinės priežastys šios :

  • Užsuktas ar užstrigęs  termostatas esantis radiatoriaus gale.
Termostatas
Nešyla radiatoriai ar grindys: ką daryti ? 4

Pabandykite lėtai atsukti iki maksimalios padalos po to užsukti. Tai pakartokite kelis kartus. Termostatą vėl atsukite maksimaliai ir stebėkite ar nepradės šilti radiatorius. Taip pat  galite nuimti termostatą ir pažiūrėti ar nepastrigus adatėlė kuri atidaro ir uždaro srautą.

Radiatoriaus termostatas 1
Nešyla radiatoriai ar grindys: ką daryti ? 5
  • Pašalinkite orą iš radiatorių.
Nuorinimo raktas 1
Nešyla radiatoriai ar grindys: ką daryti ? 6

Dažniausia priežastis, dėl kurios radiatoriai gali nešilti yra oras susikaupęs viduje. Nuorindami radiatorius stebėkite kad slėgis sistemoje nenukristų ženkliai kadangi dėl susidariusių tuštumų oras gali patekti per automatinius nuorintojus ar sistemos nesandarumus. Jei tai kartojasi ir tenka dažnai atlikti šildymo sistemos nuorinimą ar papildymą tai yra požymis kad reiktų atlikti profilaktinius darbus, šildymo sistemos plovimo, remonto darbus. Tokiu atveju teks kviest specialistus kurie nustatys priežastis ir pasiūlys kaip išspręsti šildymo sistemos problemas. 

Visiškai nešyla ar netolygiai šyla grindys

Esant šiai problemai be specialistų pagalbos greičiausiai neišsiversite. Galite patikrinti ar veikia automatiniai nuorintojai ant kolektorių. Atsukus neturėtų tekėt vanduo . Jei kolektoriuose sumontuoti rankiniai nuorintojai atsukite ir išleiskite orą.

Parašykite komentarą